Blog – Mijn eerste huis aankopen, hoe is het nu?

Datum: 20 maart 2019 · Auteur: Borgdorff · Categorie: Nieuwbouw

Bijna een jaar geleden vertelde ik jullie dat ik mijn eerste huis, een nieuwbouwhuis gekocht heb. Gedurende de afgelopen periode zijn er al verschillende dingen op mijn pad gekomen, waarover ik jullie graag vertel.

Hallo lezers!

Bijna een jaar geleden vertelde ik jullie dat ik mijn eerste huis, een nieuwbouwhuis gekocht heb. Gedurende de afgelopen periode zijn er al verschillende dingen op mijn pad gekomen, waarover ik jullie graag vertel.

Na het keuzegesprek bij de kopers begeleider moesten wij beslissen welke opties we wilden qua meer- en minderwerk. Stopcontact hier, loze leiding daar, aanpassingen voor de keuken, noem het maar op, overal moet aan gedacht worden. Extern hebben we een keuken & badkamer gekocht en aannemers uitgezocht en we hebben met hen het leidingwerk, dat door de bouwers aangelegd moet worden, besproken.
Toen kwam het wachten totdat we naar de notaris konden en vervolgens de eerste paal geslagen werd.
Half september was het eindelijk zover. De bouw zou gaan starten. Begin oktober ging dan ook de eerste paal de grond in.

Tot nu toe zijn alle palen geslagen, liggen de funderingen en zijn de bouwers hard bezig om het project ‘uit de grond te stampen’. Het is leuk om te zien dat ze na het bouwen van het ‘skelet’ stap voor stap steeds verder gaan met de gevels, daken en dat ze nu bezig zijn met de elektra in de woningen.
Eind mei is het eindelijk zover. We mogen dan voor het eerst in de woning kijken. De binnentrappen en dekvloeren zullen op dat moment gereed zijn en de bouwers zullen rond die tijd starten met het plaatsen van de binnenwanden en afwerken van de woning. Voor ons het moment om aan de hand van onze keuzetekeningen te bekijken of alle punten op de juiste plaats zitten en of alles tot nu toe netjes afgewerkt is.

Volgens de planning zal de bouwer in het derde kwartaal starten met opleveren van de woningen. We zijn heel benieuwd hoe de laatste paar maanden van het bouwproces zullen verlopen en kunnen niet wachten om de woning na oplevering af te gaan maken.

Het kopen van een nieuwbouwwoning brengt veel overwegingen/beslissingen met zich mee, maar ik had dit traject niet willen missen!

Zijn jullie nu ook enthousiast geworden en willen jullie een nieuwbouwwoning aankopen? Bekijk ons aanbod op de website https://www.borgdorff.nl/projecten/actueel of neem contact op via 0174-225055. We helpen u graag uw droomhuis aan te kopen.
Fijne dag toegewenst!