BLOG: Stage lopen

Datum: 09 januari 2019 · Auteur: Borgdorff

Het is voor ons een voorrecht om stagiaires te mogen begeleiden. Het is ontzettend belangrijk dat het onderwijs aansluit op de praktijk en dat er veel connectie is tussen onderwijs en het bedrijfsleven.

BLOG: Stage lopen

Het is voor ons een voorrecht om stagiaires te mogen begeleiden. Het is ontzettend belangrijk dat het onderwijs aansluit op de praktijk en dat er veel connectie is tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Een goede stage draagt bij aan een goed onderwijs. Hoe geweldig is het dat je jonge mensen ziet groeien binnen een paar maanden tijd. Je ziet ze soms schuchter en bedeesd binnen komen en ze vertrekken vaak als zelfbewuste jong volwassenen. Er wachten veel klusjes op hen: voor het eerst de telefoon opnemen om door te verbinden, borden ophangen, medewerkers en klanten van koffie voorzien, en alles wat er op een dag gedaan kan worden tot aan stofzuigen toe. Als het gelegen komt, mogen ze ook wel eens mee met een bouwkundige keuring of taxatie. En….als bedrijf halen we zo de krenten uit de pap, want de echte toppertjes die houden we zelf!
En wat vind de stagiaire er nu zelf van?

Roy Beekhuizen: “Een stage bij Borgdorff makelaars is een goede uitdaging. Ik weet wel zeker dat ik hier veel kan leren. Ik kan nu meekijken hoe het in een bedrijf er aan toe gaat, zo heb ik bijvoorbeeld een verslag gemaakt van het gesprek wat Irene had met 2 klanten, zodat we dat in het automatiseringssysteem Realworks bij kunnen houden. Op zich een heel geavanceerd systeem, alles wordt hierin bijgehouden. Daarna heb ik opdracht gekregen om te kijken hoe geliberaliseerde huur in elkaar zit en wat bijvoorbeeld de wet zegt over huurverhoging. Ook heb ik opdrachten gemaakt voor school. De volgende dag ben ik meegegaan met een huisbezichtiging en hebben we met een klant een rondje door het huis gemaakt, echt interessant om te zien hoe dit nu in werkelijk gaat. Elke dag vind ik het weer leuk om naar mijn stage te gaan”