BLOG: VLAARDINGEN, OOK IETS VOOR JOU?

Datum: 06 februari 2019 · Auteur: Borgdorff

Op ons kantoor in Vlaardingen merken we dat steeds meer woningzoekenden Vlaardingen weten te vinden. De prijzen zijn overal gestegen en het aanbod is klein. In de grote steden is dit nog meer merkbaar. Tijdens bezichtigingen komen we steeds meer mensen tegen uit het Westland, Den Haag, Rotterdam en soms zelfs Amsterdam.

BLOG: VLAARDINGEN, OOK IETS VOOR JOU?

Op ons kantoor in Vlaardingen merken we dat steeds meer woningzoekenden Vlaardingen weten te vinden. De prijzen zijn overal gestegen en het aanbod is klein. In de grote steden is dit nog meer merkbaar. Tijdens bezichtigingen komen we steeds meer mensen tegen uit het Westland, Den Haag, Rotterdam en soms zelfs Amsterdam.

Omdat deze kijkers eigenlijk nog niet goed weten wat Vlaardingen te bieden heeft lijkt het mij leuk om hier in deze blog wat over te vertellen. Ik ben zelf een echte Vlaardingse dus ga de leukste dingen en weetjes op een rijtje zetten.

Vlaardingen ligt aan de Nieuwe Maas, ten westen van Schiedam, ten zuiden van Delft en Midden-Delfland (Schipluiden) en ten oosten van Maassluis en Maasland en telt zo’n 72.500 inwoners.

Vlaardingen is vooral bekend als dé haringstad van Nederland. De visserij is echter verleden tijd. Wel is het visserijverleden met name rond de Oude Haven en de Koningin Wilhelminahaven nog goed herkenbaar.

Maar wat is er nu eigenlijk zo leuk aan Vlaardingen?

DE BINNENSTAD
Vlaardingen heeft een leuke en gezellige binnenstad met een divers winkelaanbod, zowel leuke boetiekjes al grotere winkelketens vind je hier terug. Er is genoeg keuze uit leuke restaurantjes en in de zomer is het goed vertoeven op één van de vele terrasjes. Voor een gezellig avondje uit kan er naast de restaurants ook nog worden gekozen voor de bioscoop of het casino gevestigd aan het Veerplein of een avondje theater in de Stadsgehoorzaal.
Elke woensdag en zaterdag staat er ook markt in het Centrum met een veelzijdig aanbod.

ONTSPANNING EN NATUUR
Vlaardingen is in het verleden al eens uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland. Groen is er zeker te vinden in Vlaardingen! Recreatiegebied Broekpolder, met de uitgestrekte weilanden, mooie wandel- en fietspaden en speelplaatsen, ligt direct achter de Vlaardingse Vaart en is ideaal voor sport- en natuurliefhebbers. Hier bevindt zich ook het klauterwoud, een plek voor kinderen om avontuurlijk buiten te spelen en een 12 kilometer lange mountainbike route.

De Krabbeplas is een zwem- en surfplas langs de A20 naast de Westwijk. Op een lekkere zonnige dag zoeken veel mensen (met kinderen) deze plek op. Op het zwemstrandje kunnen kinderen spelen met de waterspeeltoestellen en natuurlijk in het water!

JAARLIJKS TERUGKERENDE EVENEMENTEN
Inwoners van Vlaardingen kijken altijd weer uit naar de gezellige evenementen die jaarlijks terugkeren.
Het Haring- en Bierfeest in Vlaardingen is een cultuurhistorisch stadsfeest met een vloot historische schepen, wateractiviteiten, ambachtsmarkt en een braderie. De Oude Haven en de kades er omheen, evenals de binnenstad, bieden een programma vol historie, kunst en cultuur. Er is dan van alles te doen, beleven, zien, horen en proeven!

Het Zomerterras is een muziek- en cultuurfestival in Vlaardingen. Het speelt zich gedurende drie of vier weekeinden in de zomer af in 't Hof/Oranjepark.
Het evenement biedt een programma met muziek, theater en cultuur. Het Zomerterras bestaat sinds 2000 en begon als initiatief van enkele Vlaardingers. Ondertussen trekt het jaarlijks duizenden mensen en wordt er een programma geboden dat varieert van internationaal bekend locatietheater, een diversiteit aan muzikale optredens en kinderactiviteiten.

VEELZIJDIG WONINGAANBOD
Vlaardingen heeft een veelzijdig woningaanbod, voor ieder wat wils. De laatste jaren is er heel veel nieuw gebouwd en nog steeds lopen er diverse projecten. Maar ook zoekers naar een jaren ‘30 woning kunnen prima in Vlaardingen terecht. In alle wijken vinden we zowel appartementen als eengezinswoningen terug in verschillende bouwjaren en stijlen.

Ook benieuwd of Vlaardingen wat voor jou is? Je mag altijd contact met ons opnemen via 010-4453144 of stuur een e-mail naar vlaardingen@borgdorff.nl

Groeten, Diana